Preferujete zdravý životní styl, nicméně rádi byste občas zhřešili a dali si opravdu něco dobrého na zub? Pokud ano, můžete klidně občas i grilovat. Tedy alespoň v případě, že se soustředíte na zeleninu. Právě ona bude na grilu naprosto skvělá. Musíte ji ovšem umět připravit. Jak na to? Takový základní způsob se vám pokusíme popsat v následujících řádcích. Zaměříme se prakticky na všechny aspekty, jež se tohoto způsobu přípravy zeleniny týkají.
V první řadě je nezbytné mít k dispozici správný gril. I ten se totiž podílí na finální podobě pokrmu, který grilujete. Jestliže chcete dosáhnout té správné chuti, vsaďte na pořádně rozžhavené dřevěné uhlí. Mnohem jednodušší úlohu z hlediska regulace žáru budete mít při práci s elektrickým nebo plynovým zařízením. Výborné jsou i speciální litinové pánve pro grilování zeleniny.
Jestliže grilujete například lilek, cuketu, případně cibuli, papriku, žampiony a jinou tradiční zeleninu, bohatě vám postačí rošt a nějaká ta obracečka. Rozhodnete-li se ale pro přípravu některých specifických druhů, vyplatí se pořídit další příslušenství. Jako příklad může sloužit sada na grilování chilli papriček. Ty samozřejmě nemůžete do směsi zeleniny jen tak jednoduše připojit. Ve specifickém držáku má každá paprička své místo a ugriluje se dokonale dle potřeby.
Vcelku jednoduše. Zeleninu je třeba nejprve nakrájet na malé kousky. Poté si připravte marinádu z bylinek, soli a česneku. Zeleninu grilujte z obou stran několik minut a až poté ji smíchejte s připravenou marinádou. Nedojde tak k úniku tolik potřebné šťávy. Grilovat lze i obráceně, tedy již marinovanou zeleninu. Musíte mít ale tu správnou grilovací pánev. Seženete ji stejně jako mnoho dalšího příslušenství určitě za výhodnou cenu na www.forgrill.cz.