S filozofií efektivního řešení kuchyňského pracoviště souvisí i ukládání potravin do potravinových skříní kuchyňské linky.
S filozofií efektivního řešení kuchyňské linky souvisí i ukládání potravin do potravinových skříní. Firmy Blum a Hettich doporučují i tuto část kuchyňské linky řešit místo drátěných košů zásuvkami, vybavenými dalšími doplňky (relingy, dělící přepážky, nerezové misky pod tekuté látky aj.), a to i u vysokých skříní kuchyňské linky s jedním společným čelem. Jako hlavní přednost uvádí vedle možnosti vytváření libovolných šířek i to, že například při rozlití tekutin nebo rozsypání sypkých materiálů nedochází k protékání nebo propadávání do spodnějších pater kuchyňské linky. Další výhodou je, že čelní plocha skříně kuchyňské linky nemusí být spojena se všemi zásuvkami, ale pouze s některými. Ostatní mohou zůstat volné a mohou tak být ovládány samostatně.
Tím získáme poměrně značný prostor nad spojenými zásuvkami kuchyně, do nichž proto můžeme ukládat i vysoké předměty. Naopak určitou nevýhodou může být to, že do horních zásuvek kuchyňské linky nevidíme tak dobře, jako do drátěných košů. Tento problém je možné částečně eliminovat například vhodnou volbou typu skladovaných předmětů.
Kuchyňské digestoře.
U potravinové skříně kuchyňské linky s otevíravými dveřmi doporučuje firma Blum z uvedeného důvodu používat zásuvky jen do výše 120 -140 cm. Prostor nad zásuvkami lze potom řešit například volnými policemi apod...
Efektivněji může být využit i prostor pod dřezem a vedle dřezu kuchyňské linky. Někteří výrobci zásuvkových systémů nabízí řešení pomocí tvarově přizpůsobené zásuvky, která má v místě odpadu vykousnutí. Takové standarně dodávané zásuvky ale nepasují na všechny druhy prodávaných dřezů. V případě objednávky kuchyně na zakázku můžete nechat tyto starosti na dodavateli:-)